De Tabaksbruid – Deeanne Gist

Vorige week kwam mijn schoonbroer in spé bij ons thuis, Dempsey. Hij heeft ooit zelf ook zo een blog opgericht en vertelde dat hij het nooit volgehouden heeft om daar blijvend op te schrijven. Daarom was één van zijn eerste vragen of ik wel al iets nieuw gepost had. Met rode wangen moest ik nee zeggen.

Niet dat ik niet enorm geniet van lezen, maar ik blijf namelijk veel te vaak hangen voor de tv. Dat is lekker passief en in het midden van de weg naar mijn kamer. Als ik dus van school kom, ga ik steeds de trap op, en blijf bovenaan de trap, in de living hangen. Mijn kamer is nog één trap hoger, en hoewel het geen bijster lange trap is, lijkt het toch steeds alsof ik de Eifeltoren moet gaan beklimmen.

Daarom heb ik wanneer mijn vriendin Leen op bezoek kwam, haar dan maar gevraagd om eens in mijn boekkast te kijken en een boek aan te duiden waar ik over zou schrijven. Zoals jullie al weten staan er namelijk enkel ‘al gelezen’ boeken in mijn boekenkast. Het leek mij wel tof, en ik was echt van plan te tonen hoe ik creatief genoeg ben om bij elk boek iets te schrijven maar ze duidde een heel stom boek aan. Ik zou nu heel leuk kunnen zeggen dat dit boek mij niet leuk leek, maar om eerlijk te zijn.. ik had nog geen inspiratie Dus liet ik haar nog eens iets aanduiden, en toen koos ze dit boek.

Het is een boek dat ik net voor de examens van januari had gekocht. Wat er natuurlijk voor zorgde dat dit boek mooi aan de kant moest blijven liggen. Het zorgde wel voor extra plannen en smachten tijdens mijn examens. Dit boek lag steeds in mijn zicht, en aangezien ik het 1/3 voor de voorkant heb gekocht (weeral), zag het er super aantrekkelijk uit.

Wel ben ik iemand die altijd van alles en nog wat plant tijdens de examens. Ik ben namelijk iemand die in haar kamer leert, toch zeker tijdens de winter. Omdat ik in de examens bijna niets anders doe dan studeren, begin in daar van alles te plannen. Meestal zijn het levensveranderingen die ik plan, ik ga bijvoorbeeld op dieet gaan, of meer aan beweging doen, of minder tv kijken. Samen met veel meer boeken lezen, zijn dit telkens voornemens die terug komen in elke examenperiode.

Dit betekend dat ik na de examens er enorm op gebrand was om dit boek eindelijk te lezen. Dat heb ik dan ook snel gedaan, maar jammer genoeg was is dit ook het enige voornemen dat ik heb uitgevoerd.

Over dit boek ben ik nog steeds tevreden, hoewel ik een beetje twijfel of ik het nog eens zou lezen. Ik vind dat dit boek heel sterk begint. Hoewel het begin helemaal op de achterkant staat, is het nog steeds interessant om te lezen. Dit verhaal gaat ook over en sterke vrouw die zich niet zomaar laat doen. Dat is dan ook iets dat ik steeds bewonder, de sterke vrouwen in boeken. Maar ik hoop nog steeds van zo iemand in het echt tegen te komen.

Het middendeel van het boek gaat vooral over het ontstaan van de aantrekkingskracht tussen Constance en Drew. Allebei willen ze dit nog niet toegeven, maar na een tijdje valt er niet meer naast te kijken. Dit gebeurt nog vrij in het begin van dit middendeel. De rest van het boek gaat dan ook vooral om het aantrekken en afstoten tussen hen twee. Steeds is er iets dat ze dicht bij elkaar brengt, en dat ervoor zorgt dat ze toegeven dat ze elkaar graag zien. Jammer genoeg is er ook steeds iets, al is het maar een gedachte van één van de twee, dat ze terug uiteen trekt.

Hoewel ik dat steeds kan appreciëren in een verhaal, vond ik dit de laatste keer er toch te veel aan, het leek mij een beetje uitstel van executie. Het boek was gedaan, maar de schrijfster wou een iets dikker boek bijvoorbeeld.

Ondanks het moeilijk eindigen, vind ik het nog steeds een goed boek. Ik zou het nog durven aanbevelen, maar dan enkel aan mensen die echt wel van romantische verhalen houden. Het is dan ook zo dat ik er mij niet heb door moeten ‘worstelen’. Ook al vond ik het net wat te lang geroken, het bleef lekker lezen.

Al bij al is het een mooi boek voor verveelde dagen, maar geen boek dat ik zou lezen als ik eens echt tijd maak om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.