De weddenschap – Jennifer Crusie


An other fabulous book!! Je zou denken dat als je gewoon een winkel binnen stapt en snel snel een boek kiest zonder echt er goed naar te kijken.. je heel veel geluk moet hebben dat het een goed boek is. Wel zo gelukkig was ik niet, want het ander boek dat ik mee heb, trekt op niet zo veel en ik heb nog maar één blad gelezen. Toch had het een ander gelukkig kantje, het was twee voor de prijs van één, en die andere ‘de weddenschap’, was wel fabulous. Dat verklaart ook waarom ik niet zo goed heb gekeken naar de boeken, twee voor de prijs van één, dan moet je gewoon iets mee nemen. Jammer voor mij hebben de verkopers mijn redenering door en kunnen ze zo net iets te veel geld uit mij slaan.

Maar dit boek maak het toch allemaal goed. Weer heb ik de neiging om te zeggen dat het een ‘fabulous’ boek was, maar dat komt alleen maar omdat ik te veel naar sex and the city kijk. Wat overigens ook een fabulouse show is. Oké nu heb ik dat woord genoeg gebruikt en ben ik klaar om te vertellen wat het boek zo … goed maakt.

Het gaat over een vrouw, en net als dit dus als een cliché begint te klinken, kan ik jullie vertellen dat het geen cliché is. Hoewel het met een meisje begint, is ze geen maatje 36 met blond haar die de perfecte charmante man vindt om samen mee te blinken. De rest van het boek is wel een beetje het cliché, waar ik toch zo veel van hou. Het boek beschrijft niet hoe dik ze echt is, maar ze is zeker boven het maatje 38, en als ik lees schat ik een 40 of 42. Wat perfect is want dat is nu toevallig mijn maat, en ik was al die perfecte vrouwen in boeken en films even beu. Het boek kwam op een perfect moment. Hoewel ik echt niet snap wat die dunne vrouw op de voorkant staat te doen.. maar dat is iets anders.

Minerva Dobbs is net aan de kant gezet door haar vriend, wat niet erg is aangezien je in het boek merkt wat een rotzak het wel niet is. Ze hoort hem echter een weddenschap afsluiten met een andere man, Cal, dat Cal haar niet in zijn bed krijgt binnen de maand. Die man past echter wel in het cliché, ze noemen hem dan ook ‘het beest’. Het is zo een van die perfecte mannen die je in het echte leven niet zo vaak tegen komt maar die in boeken gelukkig wel bestaan.

Nu zou ik mij als lezer af vragen, waarom vindt Christine hem wel zo perfect als hij zo een grove weddenschap afsluit. Wel, hoewel Minerva het heel duidelijk denkt te horen, sluit hij die weddenschap niet echt af. Een andere weddenschap zet hem er echter wel toe aan om kennis te maken met Minerva. Het is allemaal heel ingewikkeld als ik het uit leg, maar o zo simpel in het boek.

Om een lang verhaal kort te maken, en het echte verhaal is namelijk 334 pagina’s lang, komen ze elkaar in één maand tijd enorm veel tegen. Hoewel Cal Minerva normaal geen blik waardig zou keuren, blijkt hij niet weg te slaan van haar. Dit is iets dat je al merkt tegen het midden van het boek, en daarom vindt ik het niet zo erg om het jullie al te vertellen. Mij kennende kunnen jullie toch al raden hoe het boek eindigt aangezien ik het een goed, meer dan goed, boek vindt.

Wat ik ook zo goed vindt aan het boek, is dat hoewel er zeg maar ups and downs zijn tussen de twee, er zijn nooit momenten dat je de hoop helemaal op geeft. In sommige boeken lig je soms zo in spanning dat je bang bent een slecht eindigend boek gekocht te hebben, dat je snel het einde gaat lezen, of zo doe ik dat toch. Maar hier is er heel het boek door hoop. En niet alleen dat, hoewel ik denk dat zo’n goeie mannen niet in bosjes rond lopen, het geeft mij hoop dat ook een minder smal persoon iemand kan krijgen die het echt niet erg vindt dat je weegt wat je weegt.

Nu moet ik toch even met een kritische nooit afsluiten omdat jullie anders met veel te veel verwachting het boek gaan lezen. ‘De weddenschap’ vindt ik namelijk niet zo een bijster originele titel!

0 gedachten over “De weddenschap – Jennifer Crusie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.