Havermoutmuffin met rozijnen en walnoten

Ik had zin in de geur van gebakken ‘iets’ in huis. Ja je leest het goed, het maakte me echt niet zo veel uit, als ik maar op die grijze dag een lekker geurtje van gebak had én ik wou NIET naar de winkel.

Deze muffins maak je in een mum van tijd en is heerlijk om ook als ontbijt te eten. Met bijvoorbeeld een lepeltje pindakaas er over.

muffin2

Benodigdheden voor 6 muffins:

  • 80 g havermout
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 handjes walnoten
  • 2 handjes rozijnen
  • snufje zout
  • 1 banaan
  • 1 tl vanillearoma
  • 150 ml amandelmelk

Te doen:

  • Warm de oven alvast op 175 graden.
  • Hak de walnoten grof, meng ze met de rozijnen, havermout, bakpoeder, speculaaskruiden en het snufje zout.
  • Prak de banaan en voeg toe aan de mengeling samen met de amandelmelk en het vanillearoma.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes en zet in de oven voor 25 a 30 minuten. (tip: zet de muffinvormpjes in een muffinplaat zodat ze niet al te plat worden.

Laat het je smaken!

2 gedachten over “Havermoutmuffin met rozijnen en walnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *