Maxi Dress

Maxi Dress1

Een simpele titel, voor een simpel patroontje. Maar ik ben er zooo blij mee dat ik er direct nog wil maken. Toch moet ik nog even wachten want eerst begin ik aan een geheim projectje. Meer daarover volgende week!

Maxi Dress2

Maxi Dress 3

Zoals je hier al kon lezen, begon het allemaal met het boeken van een reis naar New York. Ik besloot namelijk dat ik in New York een stijlvolle Maxi Dress wou dragen. En dan wel eentje uit tricot, want dat kreukt niet in de koffer. Gelukkig had ik al eerder mijn tricot-vrees overwonnen en ontdekte ik zelfs de aantrekkelijke kant van deze beangstigende stof!

Jullie hielpen mij om het patroontje te kiezen en zelf koos ik het goedkoop stofje op het stoffenspektakel. Hoezo keuzestress als je zo’n lieve volgers met een mening hebt?

Overigens paste ik het patroon wel wat aan: Die grote vouw in het midden is mooi, maar leek mij echt wel overbodige moeite als je niet zo’n te gekke streepjesstof hebt. Dus ik legde mijn patroondeel netjes op de vouw en nam daarna de zijkanten met 4 cm in.

Jammer genoeg dacht ik niet na over het feit dat het dan wel een heel diepe v-hals zou worden. Maar aangezien ik sinds kort officieel kleermaker ben, moest ik dat wel kunnen oplossen. En het bleek echt mega simpel. Gewoon een extra stukje stof innaaien en niemand die het ziet! Heerlijk toch als de oplossingen zo voor de hand liggend zijn?

Maxi Dress4.jpg

Patroon: Mc Call’s M7121 gekocht via naaipatronen.nl. Klik hier

Stof: Tricot van het stoffenspektakel €5/m

Fournituren: Elastiek (0.6mm) van het stoffenspektakel €2 voor een pakje

Totale kost: €19,5

0 gedachten over “Maxi Dress

 1. Kim Van Audenhoven schreef:

  Vind het heel stijlvol. Geeft me het gevoel van zomerse strandwandelingen langs de branding met ondergaande zon. Misschien nog wat palmboompjes erbij… Hmmm, heerlijke jurk 🙂
  Denk je dat dit ook in katoen kan?

  • creastine schreef:

   Dank je wel 🙂 en ik krijg inderdaad echt goesting in een strandwandeling 🙂
   Ik denk dat dit zeker in katoen kan. Misschien in het begin een maatje ruimer nemen (omdat katoen niet zoveel rekt) en dan kan je nog innemen halverwege het proces (voor je de elastiek er in zet best.

 2. Ann Van Eenooghe schreef:

  Heel mooi Christine, ik wil dit ook eens proberen maken. Ik zal al mijn moed bijeenrapen. Jij hebt dit heel mooi gedaan, het staat je prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.