Mijn boom

Mijn eerste kerstboom !!
Ik woon een beetje op de buiten, waar er om elke hoek wel een boerderij is die kerstbomen verkoopt. Dus op een avond liepen CP (mijn man) en ik naar de zwijnkwekerij schuin tegenover ons huis. Daar kozen we een mooie goedkope boom. En toen begon het 🙂
Blijkbaar heb je daar een pot voor nodig. Kwestie van de boom recht te laten staan enzo… nu het was 17u53. Om 18u00 zou de Aveve sluiten. We liepen naar de auto, stapten in en starte de wagen. We reden een meter vooruit toen ik STOP riep. Cp had wel al gezien dat het heel donker was, maar dacht dat er een lantaarnpaal kapot zou zijn. Pas toen ik riep viel het hem op… We reden weg met de ruitbescherming (tegen vorst) nog op onze voorruit.. 
Ik ren de auto uit haal het er af en we kunnen nog succesvol een pot en potgrond kopen. Jah, blijkbaar heb je ook potgrond nodig. (wist ik niet). Terug thuis denken we dat het verstandig is om de pot buiten te vullen. Kwestie van geen vuiligheid in huis te hebben. En wat was dat een goede beslissing!!
Nadat we de pot met héél véél moeite gevuld hadden (het is niet zo makkelijk om die boom recht te krijgen) begon het.
De boom stond er, maar onze schoenen waren wat modderig. Dus ik vroeg CP om zijn schoenen uit te doen. En ik zou de boom aangeven. Slimme oplossing lijkt mij? Neen, niet als ik het moet aangeven. Rustig pak ik de pot onderaan vast, en til het in de lucht. Langzaam zie ik de boom kantelen… hij glipt uit de pot …. en daarbij 80% van de potgrond, en alles valt op de grond. 
Gelukkig waren we nog niet binnen.
Stoffer en blik gaan halen en alles opgeveegd en terug in de pot. Ondertussen waren we te moe om echt veel moeite te doen. Resultaat ….. een enorm SCHEVE boom!! 🙂 maar toch het is een kerstboom. Onze eerste!
Goed afgelopen, denk je? Dat zou ik ook denken echter.. Blijkbaar ben ik allergisch aan veel meer dan ik denk. Mijn arm stond vol met uitslag van de boom. Wat een eerste kerstboom.
En toch, zou ik het volgend jaar zo weer opnieuw doen. Het is toch gezellig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.