Mijn eerste kerstboom (deel 2)

Ooh de gezelligheid van een kerstboom in huis. Knipperende lichtjes, mooie decoratie en een heerlijke geur. De keerzijde: naalden in huis en de donkere plek die je hebt als je hem weg doet.

Deze boom heb ik echter al heel snel weg gedaan. Vorige week om precies te zijn. Niet omdat ik te lui was om de naalden op te stofzuigen (en geloof mij die naalden zuig je niet altijd even makkelijk op) maar om een heel andere reden.. OPGEPAST griezelverhaal!

Op een goede middag zit ik met mijn lieftallige man in de zetel. “CP” zeg ik, “zijn dat nu twee spinnetjes op onze muur?”. Hij draait zich om en ja hoor, twee spinnetjes. Cp loopt naar de muur en dood snel de spinnetjes. Onderzoekend kijkt hij verder en beëindigd het leven van nog 3 spinnen. “Wat gek” denken we. En dus gaan we op onderzoek uit.

We zien een grote spleet op de grond en denken dat ze daar door gekropen zijn. Ik besluit de volgende dag naar Karwei in Nederland te gaan om iets van bestrijdingsmiddel te kopen en de grote spleet vol te spuiten.

De volgende dag…

Samen zitten we weer in de zetel te luieren tot CP zegt. “Ik weet al waar die spinnetjes vandaan komen.” geschrokken kijk ik naar een spinnenweb vanuit de kerstboom naar onze zetel. De spin die erin zat was niet groot, maar toch.. We wisten de oorsprong. De spin ging dood en we zorgde dat het web verdween. Wanneer ik echter nog eens goed keek, zag ik het…. Van op onze piek, tot het midden van onze kerstboom. Een spinnenweb met …… even wachten ….. minstens …. 20 spinnen!

Ik had het niet meer. Cp vloog direct in actie. De boom vloog naar te tuin, met kerstballen en lichtjes er nog aan. Hij liet ondertussen een spoor van naalden achter maar dat hadden we ervoor over. Pas buiten hebben we alles er af gehaald. En je zou bijna denken dat we alle naalden er 1 voor 1 uitgeplukt hebben. Niets is minder waar. Deze boom was zo dood als… jah.. iets dat dood is..

Volgend jaar gaan we onze boom toch ergens anders halen.

Tot volgende week

0 gedachten over “Mijn eerste kerstboom (deel 2)

  1. christine schreef:

    Hehe, ik denk dat ook niet. Maar ik denk wel dat er winkels zijn waar ze eerst eens spuiten op een boom. Of een namaakboom.

    En trouwens… joepie!! het is jou gelukt om te reageren! 🙂 echt leuk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.