Zoete tranen – Madeleine Wickham

Op school is het enorm druk en ik neem mij elke dag voor, van morgen eens voor school te werken. Vooral dan aan de examens. Jammer genoeg komt er elke keer weer eens tussen. Deze keer ging mijn mama naar de boekenbeurs met mijn broertje, mijn zus en haar man. Op zich was dat geen probleem want ik had geen geld om mee te gaan, en kon dan rustig thuis studeren. Biedt mijn mama mij toch wel niet aan om het voor mij te betalen. Wat moet je dan als boekenliefhebster doen? Zo een aanbod kan je toch niet afslaan.
Mijn volgende oplossing om weinig geld uit te geven, was geen boeken kopen. Wat op zich een belachelijk plan is, maar ik ging het toch proberen. Helaas, ik kwam met vier boeken en een spel thuis. Niet alleen was mijn rekening geplunderd, maar nu moest ik ook nog eens boeken lezen in plaats van te studeren. Wat ik overigens niet zo heel erg vind. Eén van de boeken die ik mee nam was ‘zoete tranen’ van Madeleine Wickham. Dit is eigenlijk een boek dus van Sophie Kinsella, maar ze geeft ondertussen ook al boeken uit onder haar eigen naam. Dit vind ik een beetje jammer, want ik zet al mijn boeken alfabetisch op auteur, in mijn boekenkast. Dat maakt dus dat ik nu die boeken niet bij die van Sophie Kinsella kan zetten. Het is toch een minder mooi zicht.
Het boek zelf vind ik eigenlijk niet zo van Sophie Kinsella- kwaliteit. Misschien is het daarom toch maar goed dat het wat apart staat. Het verhaal gaat over Fleur Daxeny. Zij is een beetje een excentrieke vrouw die dates zoekt op begrafenissen. Twee vrienden van haar selecteren begrafenissen waarvan de weduwenaar rijk is. Fleur heeft hier heel veel succes mee, ze verschijnt op de begrafenis en slaat de man aan de haak. Telkens als ze de man beu is, en al veel geld van hem heeft gehad, plundert ze een deel van de rekening en verdwijnt. In dit verhaal raakt ze op deze manier in een relatie met Richard. Een hele rijke man, met twee kinderen. Zijn leven verbetert er op als zij in zijn leven komt. Hij durft meer dingen aan en wordt gelukkig. Ook Fleur begint haar een beetje te settelen. Fleur ontdekt echter dat hij niet altijd zo rijk zal zijn en ze begint te twijfelen.
Het boek leest heel makkelijk, ik was er op vier uurtjes door. Na het gelezen te hebben had ik echter geen happy gevoel, wat meestal wel is bij haar boeken. Het boek loopt wel goed af, maar ik heb mijn twijfels bij het plot. Fleur eindigt wel met Richard maar nog steeds twijfelend. Het zit in wel in de personage om zo te zijn, en als ze niet nog zou twijfelen zou het karakterbreuk zijn. Maar ik vind ook dat voor een chicklit het iets beter kon.
Verder komt er ook ineens een vrouw in voor waarvan je misschien vijf regels leest. Dat is normaal geen probleem, maar in het boek wordt er een beetje aangegeven dat het belangrijk is om te weten wie het is, en dat ze nog iets verder gaat doen met die personage. Maar ineens verdwijnt ze uit het verhaal, en komt tegen het einde nog twee regels voor.
Ik heb het boek snel gelezen en een beetje genoten, maar ik zou het niet aanraden. Als je echt geen beter boek in de buurt hebt kan je het lezen zou ik zo zeggen. Hierbij wil ik nog zeker zeggen dat de andere boeken van Sophie Kinsella wel aanraders zijn. Zo goed dat ik ze wel een paar keer zou kunnen herlezen. Jammer genoeg is dit een uitzondering.

0 gedachten over “Zoete tranen – Madeleine Wickham

  1. Febe schreef:

    Hahaha, het past niet meer in je ietwat 'neurotische' boekenkast? ^^
    Ik ken ze eigenlijk niet, Sophie. Maar dit boek spreekt me sowieso niet echt aan. Je moet eens wagen aan de boeken van Tom Rob Smith.. hij heeft een paar pareltjes geschreven, vooral zijn debuut!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.