Hoe wij op de naam kwamen

Ondertussen is onze dochter al bijna 4 maand in ons leven, alles is anders nu. Je kan echt spreken van een leven voor en een leven na kinderen! Als je wilt weten hoe het gaat hou je best deze blog in de gaten, ik geef regelmatig een 24- uurs binnenkijkje in ons leven. Maar ook op instagram kan je ons volgen.

We hebben ondertussen al eindeloos veel koosnaampjes voor haar (drolletje is mijn favoriet). Vandaag wil ik eens vertellen hoe we nu eigenlijk op de naam ‘Elisa’ kwamen.

Een twee- à drietal jaar geleden waren we eens over kinderen aan het praten. Vooral een beetje brainstormen over namen. Een jongensnaam konden we echt niet bedenken (nog altijd niet trouwens). Dan maar even over meisjesnamen praten. Daar konden we al direct enkele voor bedenken die ons leuk leken. Tijdens het praten keek ik om me heen en zag ik in de boekenkast een boek door een ‘Elisa’ geschreven. Overigens geen mooi boek ofzo, maar ik opperde de naam en die klikte voor ons direct. Ook als we het er later over hadden bleven we aan Elisa denken.

Toen we te horen kregen dat we een meisje zouden krijgen waren we in de wolken. Aleja, met een jongen waren we ook in de wolken geweest maar met een meisje dus ook. Al snel spraken we over namen en dachten we terug aan Elisa. We vonden het nog steeds een mooie naam maar besloten om toch even onze horizon te verbreden. Kwestie van er zeker goed over gedacht te hebben. Aan tafel haalde mr. cp zijn telefoon boven en googelde we naar wat websites met namen. Een aantal leken ons wel leuk en schreven we op. Ik ging ook eens naar de bib om wat boeken te lenen met namen en het lijstje werd nog uitgebreid. Na alles een paar dagen te laten bezinken hadden we een shortlist met 5 namen op.

De kans zit er nog altijd in dat we ooit één van die andere namen gaan gebruiken, dus ik hou ze nog lekker geheim. Maar hoewel we ze allemaal mooi vonden was het eigenlijk al te laat. Dat meisje daar in de buik was al lang Elisa. We zochten dan nog eens de betekenis op van alle namen en vonden deze ook super mooi: ‘toegewijd aan God’. Beslist!

Hoe hebben jullie de naam gekozen? Kwamen jullie snel overeen of ging er toch wat discussie aan vooraf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.